Livet er i virkeligheden helt uden frygt

 

Da jeg var ude og ride en jagt, i Ledereborg skovenen, ved Ledreborg slot sidste søndag stod det SÅ klart for mig, at når jeg lyttede til min frygt og lod den styre min opfattelse, SÅ red livet forbi. Det er optræning af både Kasper( min hest) og mig til at ride jagt, det er så nyt at dette var anden gang. Vi har redet lange ture og i godt tempo og vi har spring trænet en del, udover alt den dressur vi har trænet hele vinteren for, for 1 år siden kunne Kasper slet ikke galopere fordi har være køre hest og var meget låst i forparten og svag i bagparten og absolut ingen balance.

For nogle måneder siden  havde jeg ikke opdaget når frygten fik mig til at vige uden om, så tydeligt. Det gælder for alt her i livet, som vi ikke lige vil gøre fordi frygten ubevidst får os til at vige uden om. Der gælder det om at spotte den begrænsning man laver for sig selv ved at lade frygten/egoet tankesystem bestemme, derfor er det vigtigt i arbejdet med at vågnet op til livet, at spotte selvsabotagen, når frygten er på spil. Jeg har igennem alle de snart 10 år som selvstændig hugget bider at denne frygt for at stå HELT frem som mig men det at ride jagt har givet mig syn for de momenter hvor det stadig styre. Da jeg spottede hvordan det styrede min ridning kunne jeg så klart se hvordan det har styre mit liv og firma uden at jeg opdagede det. Derfor er det SÅ vigtigt at se frygten i øjnene og gøre op med den.

Det er et mega adrenalin kick at ride jagt, det går stærkt over stok og sten. Igennem skov stier med træstammer som spring på vejen. Midt i det hele kan jeg høre egoet/frygten ”kan vi ikke bare ride tilbage selv, stå af her, jeg tør ikke mere” det var så tydeligt at jeg kun kunne le af det. Senere da jeg synes at de spring var lige høje nok og stoppede op og ende med ride uden om, kan jeg tydeligt se i bakspejlet, at imens jeg red uden om, så var det fede fulde liv over springene. Ydermere så jeg at, ligesom nogen gange når vi undviger det fede liv i andre sammenhænge så laver vi mere ballade end godt. Ved det billede jeg fik ved refleksion, af de gange jeg red uden om, så havde det være mere sikkert for Kasper hvis jeg havde redet over springene. Billeder der kan overføres til alle livssituationer. Mit ego kunne bilde mig ind at jeg var bange for at Kasper skulle komme til skade, tænkte slet ikke på at det var mig der kunne komme til skade. Det er en klassik projektion af skyld og frygt for hvis nu han kom til skade så var det min skyld. Det er sådan at egoet køre rundt med os hele tiden. Skyld følelse er så ubehageligt at vi bliver bange for at gøre noget, for hvis det går galt så er vi skyldige, lige så vel som hvis andre gør noget, som vi vurdere, at udfaldet er deres skyld så kan vi da slippe for at se vores egen. Det er bare sådan, at det bliver skylden og frygten ikke ophævet af men tværtimod så vokser den, hvilket også er grunden til at vi bliver mere bange med alderen for helt ærligt, hvis vi blev klogere med alderen så ville vi jo blive MINDRE bange!!!

En af de fedeste ting jeg har lært om livet, er at det skal leves fuldt ud og det kan det kun uden frygt, da det er 2 ting der ikke kan forenes. Derfor når jeg er bange, usikker, nervøs for at gøre noget, så spørger jeg altid mig selv ” hvis nu at jeg ikke var bange, nervøs, usikker hvordan ville jeg så have det med at gøre det?” og hvis svaret ( HELT ÆRLIGT) er at ”Så vil jeg nyde det, være spræl levende og glad” så er der kun en vej og det er at gøre op med frygten, se den i øjnene og erkende at den kommer fa egoets larmende tankesystem som jeg selv har lavet og derfor også kan ophæve.

Det er rent faktisk sådan, at vi først kan tage det fulde ansvar for vores liv, om vi skal noget eller ej, når der ingen frygt er forbundet med beslutningen fordi så er der kun den stemme som vil det bedste os, at lytte til.

I dag da jeg trænede spring med Kasper kunne jeg tydeligt mærke en forskel, jeg var mere beslutsom, tydelig i min ridning og springene virkede ikke så høje som de ellers ville have gjort 😊 derfor gik Kasper selvfølgelig rigtig godt og sprang super.

For at ophæve min frygt så må jeg ud i de situationer som bevidstgøre mig om den. I dag er der ikke særligt meget at jeg frygter til hverdag, derfor var det jo selvfølgelig en del af mit livs manuskript at jeg skulle have en kæmpe smuk hest som er perfekt til jagt og begynde at ride det som 50 årig ( hvor mange stopper 😀 ), hvilket ingen alder er i dag og jeg føler på alle områder mig stærkere og sundere end nogensinde før.

Erkendelsen af, at alt hvad jeg har frygtet igennem livet ,er noget jeg selv har lavet ud fra min opfattelse, har gjort at jeg kan trække alle domme og skøre ideer om mig selv og andre tilbage og ophæve dem. Der er stadig et stykke arbejde tilbage men den fred og glæde jeg oplever ,som en tilstand i mig, er det sande ægte liv som er evig og konstant, der bare venter på at vi alle vælger den at opfatte livet med i stedet for frygten/egoet. Ord kan ikke beskrive min taknemmelighed og stolthed over min vedholdenhed igennem de sidste 8 år, for der er kun en vej til indre fred og glæde og det er at arbejde indad. Det er ikke altid lige behageligt eller sjovt men det virker!

Desuden bliver jeg IGEN mindet om hvor meget dyrene står til rådighed for at vi kan lære dette, deres tålmodighed og tilgivende sind er vildt in spirende. Lige meget hvor tosset vi opføre os, så kan vi altid vende tilbage og få en ny chance for at lære at se det sandt, ægte og stærkt så samarbejdet bliver til enhed.

Med et ønske om at alle vil se deres frygt og skyld i øjnene og gøre op med den, så den ikke kan styre verden men at det er freden og glæden som vinder, viljeg ønske dig den bedste sommer EVER! 🙂

I kærlighed

Luna Glavind

Vil du lade dig inspirere og provokere til at vågne op og tage mere ansvar i dit liv? Så følg med i min blog den omhandler mit liv og spiritualitet, hvordan at alt kan vendes til gaver, hvis du tør 🙂

Luna og sjælevennen Kasper

Vil du have mit blog indlæg direkte i din indakke når jeg har skrevet det, så skriv din email.